ZOEK

Ontmoet de man achter onze eerste samenwerking: Yoshiaki Hattori, eigenaar van de Hattori Farm. Gelegen in Kikugawa City – Shizuoka, Japan.

De specialiteit van Yoshiaki is Matcha. Hij produceert drie soorten matcha: Café Matcha, Matcha Kaori en Matcha Midori.

Voor de meeste kleine theeplantages is het onmogelijk om zelf Matcha te produceren. Hierdoor wordt de meeste Matcha vaak bij een grote fabriek geproduceerd, in combinatie met theebladeren van andere theeplantages.

Yoshiaki wilde toch wel zijn eigen Matcha produceren. Hij besloot om het anders aan te pakken. Bij de productie van de theebladeren gebruikt hij geen chemicaliën. Bij het verwerken van de theebladeren maakt hij gebruik van zowel moderne als traditionele technieken.

Hij maakt gebruik van moderne stoomtechnieken om Tencha te maken: het rauwe bladproduct voor Matcha. Vervolgens gebruikt hij een traditionele stenen molen om de Tencha te vermalen in het eindproduct: Matcha.

Het gebruik van de stenen molen kost enorm veel tijd. Het kost maar liefst één uur om 50 gram theebladeren te malen. Maar, de lage snelheid resulteert in een consequente maling en lage temperatuur om oververhitting te voorkomen.

Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren geïnvesteerd in zonnepanelen, om zo meer zelfvoorzienend te kunnen zijn in het elektriciteitsverbruik.

Hiernaast ziet u een foto van één van zijn producten; de Matcha Midori.

ONTDEK ZIJN PRODUCTEN

Matcha Proefpakket

9,9514,95
Categorieën:,

Café Matcha

19,95
Categorieën:,

Matcha Midori

29,95
Back to Top