ZOEK

Satemwa Tea Estate is een familiebedrijf gelegen in het Thyolo District, verborgen in de Shire Highlands van Malawi, Afrika. Op hun plantage verbouwen ze koffie en thee.

De regio

Het land Malawi is klein, maar rijk aan natuurlijke hulpbronnen. In het gebied vindt je weelderige bossen en een groot meer, dat een groot deel van de landmassa vormt. De oogst vindt veelal plaats van november tot maart: het regenseizoen.

Net als in veel andere Afrikaanse landen heeft Malawi te kampen met problemen, zoals: ontbossing en ongepast landbeheer, samen met vragen over de arbeidsethiek. De teelt van thee zorgt voor een economische impuls. Maar verantwoordelijke plantages, zoals Satemwa, zijn nodig om de industrie op een duurzame manier te leiden.

De familie

Satemwa Tea Estate is opgericht in 1923. Op dit moment wordt de thee met liefde en passie vervaardigd onder leiding van de derde generatie van de familie: Alexander Kay. In de bijna 100 jaar dat Satemwa thee produceert, hebben ze er een prioriteit van gemaakt om de levensstandaard voor hun werknemers en hun gezinnen te verbeteren.

Certificaten

Vanuit hun plantage produceren ze unieke soorten witte, groene, oolong en zwarte theesoorten. Het unieke klimaat en de gespecialiseerde verwerkingstechnieken maken deze theeën uitzonderlijk. Satemwa heeft onder andere certificaten voor: Fair Trade, UTZ en Rain Forest Alliance.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Satemwa Tea Estate is een baanbreker in Malawi om de gezondheid en het leven van hun werknemers te verbeteren. Als onderdeel van hun programma zijn ze in staat om een aantal welzijnsdiensten te bieden, die beschikbaar zijn voor zowel het personeel en hun families.

Zo financieren ze de Satemwa Clinic, die professionele medische diensten biedt, een basisschool en zelfs een competitief voetbalteam. Ze werken nauw samen het hun personeel in een CSR-programma (Corporate and Social Responsibility) om het nabijgelegen bos en dieren in het wild te beschermen. Satemwa werkt ook met duurzaam hout en kachels die brandhout besparen om de thee te drogen. Daarnaast ontwikkelen ze verschillende energiebesparende initiatieven voor de verwerking van hun theeën.

Ontdek Satemwa's unieke theeën

Categorieën:

Thyolo Peony

9,9514,95
Categorieën:

Bvumbwe White

8,9512,95
Categorieën:

Father Zambezi's Mission

8,9512,95
Categorieën:

Thyolo Black

7,9510,95
Categorieën:

Satemwa Black

7,9510,95
Back to Top