ZOEK

Satemwa Tea Estate

Satemwa Tea Estate is een familiebedrijf gelegen in het Thyolo District. Verborgen in de Shire Highlands van Malawi, Afrika verbouwen ze op hun plantage koffie en thee.

Net als in veel andere Afrikaanse landen heeft Malawi te kampen met problemen, zoals: ontbossing en ongepast landbeheer, samen met vragen over de arbeidsethiek. De teelt van thee zorgt voor een economische impuls. Maar verantwoordelijke plantages, zoals Satemwa, zijn nodig om de industrie op een duurzame manier te leiden.

Satemwa Tea Estate is een baanbreker in Malawi om de gezondheid en het leven van hun werknemers te verbeteren. Als onderdeel van hun programma zijn ze in staat om een aantal welzijnsdiensten te bieden, die beschikbaar zijn voor zowel het personeel en hun families.

Lees verder…

Yoshiaki Hattori

Onze eerste samenwerking zijn wij gestart met Yoshiaki Hattori, eigenaar van de Hattori Farm. Gelegen in Kikugawa City – Shizuoka, Japan.

De specialiteit van Yoshiaki is Matcha. Hij produceert drie soorten matcha: Café Matcha, Matcha Kaori en Matcha Midori.

Voor de meeste kleine theeplantages is het onmogelijk om zelf Matcha te produceren. Hierdoor wordt de meeste Matcha vaak bij een grote fabriek geproduceerd, in combinatie met theebladeren van andere theeplantages.

Yoshiaki wilde toch wel zijn eigen Matcha produceren. Hij besloot om het anders aan te pakken. Bij de productie van de theebladeren gebruikt hij geen chemicaliën. Bij het verwerken van de theebladeren maakt hij gebruik van zowel moderne als traditionele technieken.

Lees verder…

Back to Top