Het bereiden van Matcha thee kent een bijzonder bereidingsproces. De authentieke manier van het bereiden van Matcha thee is een rustgevend en kalmerend ritueel, die ook wordt gebruikt bij Japanse theeceremonies.

Het bereiden van de Matcha thee

Benodigdheden:

Stap 1:
Zeef of schep 1 tot 2 lepels (naar smaak) aan Matcha in je kom. Let op dat de kom groot genoeg is om de Matcha straks te kloppen.

Stap 2:
Stamp de Matcha fijn met behulp van de klopper. Dit zorgt ervoor dat de Matcha straks beter oplost en er een goede schuimlaag ontstaat.

Stap 3:
Voeg het water (70-75 ml) toe. Let op! Voeg geen kokend water toe! Dit tast de structuur en de smaak van de Matcha aan. Water van 75 á 80 °C is optimaal.

Stap 4:
Klop de Matcha op, totdat je een fijne lichtgroene schuimlaag op de Matcha hebt.

Stap 5:
Relax en geniet van je heerlijk bereide Matcha thee!

Tips & Tricks

We begrijpen dat het bereiden van Matcha soms vragen opwekt. Hieronder hebben we wat tips verzameld, om je op weg te helpen bij het bereiden van de Matcha thee:

  • Matcha thee kun je het beste bereiden met water dat een temperatuur heeft van ongeveer 75 á 80 °C. Kokend water tast de structuur en smaak aan.
  • Hoe je makkelijk water kunt krijgen die 75 °C is? Heel simpel: meng 1 deel kraanwater met 3 delen kokend water. Simpel toch?
  • Is de Matcha thee te sterk? Voeg gerust wat water toe.
  • Onze Matcha lepels zijn gemaakt om de juiste hoeveelheid Matcha in je kom te scheppen.
  • Heb je nog geen Matcha lepel? In plaats daarvan kun je uitgaan van ongeveer een halve theelepel aan Matcha.

Laat een reactie achter