Matcha Thee

Matcha is een groene thee uit Japan. De thee wordt gemaakt door de theebladeren tot zeer fijn poeder te vermalen. Dit wordt veelal gedaan met een traditionele steenmolen. In Japan wordt Matcha bij vele ceremonies gebruikt. Daarnaast is de poeder een toevoeging in vele recepten in de keuken. Matcha wordt beschouwd als de meest gezonde thee onder de groene theesoorten. Maar hoe gezond is deze thee nu eigenlijk? Wij hebben voor u een overzicht met de meest bekende gezondheidsvoordelen van Matcha.

Gewichtsverlies

In Matcha zitten twee werkzame stoffen die actief bijdragen aan gewichtsverlies: cafeïne en EGCG (Epigallocatechin Gallaat). De bekendste van deze twee is cafeïne. Iedereen kent cafeïne van de ‘energiebooster’. Toch zijn er verschillende onderzoeken die aantonen dat cafeïne actief bijdraagt aan gewichtsverlies.

EGCG is minder bekend, maar toch de meest essentiële stof. Uit onderzoek is gebleken dat EGCG ons metabolisme een boost geeft, wat ten goede komt voor het gewichtsverlies.

Vetverbranding

Daarnaast zorgt de stof EGCG voor een verhoging van de vetverbranding, ook tijdens rustmomenten. Dit is bewezen door verschillende onderzoeken. Het aantal calorieën dat je extra verbrandt per dag kan oplopen tot wel 8%! Voor een gemiddelde volwassene komt dit neer op een extra 160 kCal per dag.

Ontgifting

Matcha bevat de stof chlorofyl. Deze stof helpt bij de ontgifting van het lichaam. Chlorofyl zorgt ervoor dat het bloed meer zuurstof kan opnemen. Daarnaast is het een stof die zorgt voor het opbouwen van het immuunsysteem. Matcha is hierdoor een uitstekende toevoeging in een detox kuur.

L-theanine

Naast de vele werkzame stoffen bevat de Matcha ook aminozuren. Deze aminozuren bestaan voor de helft uit L-theanine. Uit onderzoek blijkt dat L-theanine een positief effect heeft op je humeur. Daarnaast zorgt het voor een betere concentratie, betere slaap en zorgt het voor een goed gevoel. L-theanine wordt opgenomen in ons bloed en komt daarna in onze hersenen terecht.

Matcha Thee

Ontdek de heerlijke Matcha thee in onze winkel, welke afkomstig zijn van Yoshiaki Hattori.

Bestel het proefpakket voor slechts €9,95 en betaal tijdelijk geen verzendkosten!

Ga naar de winkel

Laat een reactie achter